preskoči na sadržaj

Osnovna Waldorfska škola Rijeka

 > Naslovnica
vijesti

UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠK.GODINU 2019./2020.

Autor: Jelena Čulina, 9. 1. 2019. 13:57

INFORMACIJE VEZANE UZ UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

 

 

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine"  broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta.

 

Prijave djeteta za upis provodit će se od 21. do 25. siječnja 2019. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Iznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja tekuće godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelji odnosno skrbnik/ca su dužni do 30. svibnja tekuće godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Roditelji odnosno skrbnik/ca mogu upisati dijete u školu kojoj ne pripada po upisnom području ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela, odnosno ako upisuje dijete u školu koja izvodi alternativne, međunarodne te programe na jeziku i pismu nacionalnih manjina, ili se upisuje u školu kojoj je osnivač druga pravna ili fizička osoba. Upisom djece iz drugih upisnih područja ne smije se narušiti optimalan ustroj rada škole i ne smije se onemogućiti upis obveznicima koji pripadaju upisnom području škole.

 

Roditelji odnosno skrbnik/ca mogu Uredu podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole rođenog od 01. travnja 2013. do 31. prosinca 2013. godine radi utvrđivanja mogućnosti prijevremenog upisa u I. razred osnovne škole. („Obrazac –zahtjev“). Zahtjev se podnosi najkasnije do 31. ožujka 2019. godine.

 

Roditelji odnosno skrbnik/ca mogu Uredu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje obveze upisa u I. razred osnovne škole. („Obrazac – zahtjev“).

 

Mole se roditelji/skrbnici koji trenutno žive ili se nalaze u inozemstvu, a njihova djeca-školski obveznici još uvijek imaju prijavljeno prebivalište/boravište na području Primorsko-goranske županije, da o tome čim prije obavijeste Ured državne uprave putem telefona 354-448 ili 354-484 ili elektronske pošte na adrese: meri.varga@udu-pgz.hr ili ognjen.simic@udu-pgz.hr.

 

Sve dodatne informacije možete potražiti u  osnovnoj školi prema upisnom području ili kod nadležnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ("školskom dispanzeru“).

 

 PRIJEVREMENI UPIS DJETETA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2013. godine do 31. prosinca 2013. godine mogu najkasnije do 31. ožujka 2019. podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole pismenim putem ili osobno Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Rijeka, Riva 10, ili Ispostavama Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji prema mjestu stanovanja.

 

Uz obrazloženi zahtjev roditelji/staratelj prilažu:

 

  • preslike osobne iskaznice roditelja, ili potvrde o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta,
  • mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program.

 

Ured državne uprave donosi rješenje o prijevremenom upisu u prvi razred osnovne škole za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta Ureda.

 

Po primitku rješenja kojim se odobrava prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole roditelji odnosno skrbnik/ca upisuju dijete u školu prema upisnom području prema istim uvjetima kao i školski obveznici.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Za sve informacije možete se obratiti  putem telefona 354-448 ili 354-484 ili elektronske pošte na adrese: meri.varga@udu-pgz.hr ili ognjen.simic@udu-pgz.hr.

 

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na linku www.udu-pgz.hr - Obavijesti

 

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE OBVEZE UPISA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta mogu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje  od obveze upisa u I. razred osnovne škole.

 

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta kojemu je zdravlje teško oštećeno ili sa višestrukim teškoćama u razvoju odnosno koji je po posebnim propisima stekao pravo na status roditelja njegovatelja ili je dijete, s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan vlastite obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u okviru kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći mogu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje od obveze upisa u I. razred osnovne škole.

 

Zahtjev se podnosi pismenim putem ili osobno Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Rijeka, Riva 10, ili Ispostavama Ureda državne u primorsko-goranskoj županiji prema mjestu prebivališta odnosno boravišta.

 

Uz zahtjev roditelji prilažu:

 

  • preslike osobnih iskaznica roditelja, ili potvrde o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta,
  • medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja,
  • rješenje o stjecanju prava na status roditelja njegovatelja, pravo na skrb u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u sklopu kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći.

Ured donosi rješenje o privremenom oslobađanju od obveze upisa u prvi razred osnovne škole na temelju prijedloga stručnog povjerenstva Ureda na razdoblje od jedne školske godine ili dulje, sukladno nalazu i mišljenju jedinstvenog tijela vještačenja.

 

Prijave djeteta za upis provodit će se od 21. do 25. siječnja 2019. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja 2019. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Za sve informacije možete se obratiti  putem telefona 354-448 ili 354-484 ili elektronske pošte na adrese: meri.varga@udu-pgz.hr ili ognjen.simic@udu-pgz.hr.

 

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na linku www.udu-pgz.hr - Obavijesti

 [više]

ERASMUS+ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelena Čulina, 13. 12. 2018. 18:21

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih), osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), mladih i sporta.

Predstavljamo vam Erasmus+ projekt pod nazivom:  New global sustainable community forms in eastern Europe in the pathway of alternative education through cooperation, motivation and inspiration of teachers and parents, koji smo pripremali tijekom 2017. godine te u koji je naša škola uključena kao jedan od partnera.

Sudionici projekta su Osnovna waldorfska škola (i vrtić) Aranyhal u mjestu Paks u Mađarskoj, Waldorfska škola Maribor iz Slovenije i naša Osnovna waldorfska škola u Rijeci

Glavne teme kojima ćemo se baviti su: obilježavanje svetkovina i blagdana tijekom godine, antropozofija kao temelj waldorfske pedagogije, rad s roditeljima, razmjena iskustava u radu vezano za nastavni proces, međusobna trajna podrška u odgojno-obrazovnom radu, diseminacija stečenih znanja i vještina prema lokalnoj i široj zajednici, a i povezivanje s institucijama lokalne zajednice: zajednice Slovenaca i Mađara, Mjesnih odbora te odjela Grada Rijeke.

Svaka od škola pokriva jednu specifičnu temu. U Mađarskoj je to tema blagdana i svetkovina te će se do kraja ove godine na tu temu uz teorijski dio (predavanja, radionice…), izraditi i dokumentarni film. U Mariboru je glavna tema antropozofija, duhovna znanost koja je temelj za waldorfsku pedagogiju, a naša je riječka tema prijenos iskustava i unaprjeđenje 

 

 

 [više]

Mala waldorfska škola

Autor: Jelena Čulina, 15. 11. 2018. 15:28

MALA WALDORFSKA ŠKOLA ubrzo počinje.

Mala waldorfska škola održavat će se dva puta tjedno u popodnevnim satima.

Molimo sve zinteresirane da se prijave na info@waldorf-rijeka.hr ili telefonom na 648 350

 

 

Fotografija Waldorfska škola Rijeka.

 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Crno ili bijelo?Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna Waldorfska škola Rijeka / Zametska 6, HR-51000 Rijeka / os-waldorfska-ri.skole.hr / ured@waldorf-rijeka.skole.hr
preskoči na navigaciju